Over Jeroen

In 1978 ben ik, Jeroen Kortenhorst, geboren en opgegroeid in Maarssen. Tijdens mijn basis en middelbare school was ik veel aan het sporten, waar ik veel plezier in had en wat tot op de dag van vandaag een belangrijk aspect is gebleven.

In mijn studenten tijd begon ik mij te interesseren in bepaalde levensvragen als:

Wat is het doel van mijn leven? Hoe leef ik een zo gelukkig mogelijk leven (wat is dat eigenlijk?)?

Door deze vragen en een gezonde portie reislust belandde ik na mijn studie en eerste baan in India en Nepal (’04 – ’05), waar ik in aanraking kwam met yoga en meditatie. Dit heeft mij zo gegrepen dat ik de beoefening hiervan tot nu toe niet meer heb losgelaten. Echter toen ik terug kwam uit Azië, hier weer een baan bekleedde in de software ontwikkeling en mijn leventje weer drukker en drukker werd, bleek het niet makkelijk om mijn beoefening in de meditatie en yoga dagelijks voort te zetten. Gelukkig beoefende ik bepaalde periodes wel en bleven de positieve resultaten mij aantrekken.

In 2010 ging ik terug naar Azië en heb daar 9 maanden aan verschillende retraites (in boeddhistische kloosters) deelgenomen en zodoende veel gemediteerd. Aan het einde van die 9 maanden heb ik ook in een yoga ashram aan een mooi yoga programma meegedaan. Dit was weer een zeer interessante en intense tijd die mij op persoonlijk vlak veel verdieping heeft gebracht. Onbewust was ik op zoek naar een staat van ultiem geluk, die ik niet was tegen gekomen. Ik had momenten van rust gekend, maar ook momenten van het missen van bepaalde mensen, momenten van boosheid en momenten van verdriet en had dat door alle rust van de meditatie en yoga zeer intens beleefd. Hierdoor ben ik mij onder andere bewuster geworden van mijn gevoel en denken wat achteraf gezien een groot goed blijkt te zijn.

hilly landschap paarse bloemenNa deze reis ben ik weer in Nederland gaan werken en heb ik mijn dagelijkse meditatie beoefening niet meer losgelaten. Door vrienden en familie merkte ik dat veel mensen geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkelen dmv bijvoorbeeld meditatie en yoga. Omdat dit zo’n diepgewortelde passie van mij is geworden, heb ik mij tot doel gesteld om dit niet alleen voor mijzelf te beoefenen, maar om ook van betekenis te zijn voor anderen die hierin geïnteresseerd zijn. Zodoende heb ik een beginners yoga opleiding afgerond en ben ik in 2015 Mindfulness trainer geworden bij het gerenommeerde Instituut voor Mindfulness.

Door de mindfulness opleiding ben ik begonnen met het geven van meditatie en mindfulness trainingen op verschillende locaties aan zowel particulieren als bedrijven. Ik ben nu gestart met het verwezenlijken van mijn passie en dat is mensen helpen op het bewustzijnspad om zich zo te ontwikkelen naar een mentaal rijker leven, middels: